Autorius apie receptą:
Labai skanūs ir gaivūs naminiai pieniški ledai. Juos galite šaldyti šaldiklyje vis kas keletą valandų pamaišydami, arba ledų gaminimo aparate. Jeigu norite skalsesnių ledų,
Labai skanūs ir gaivūs naminiai pieniški ledai. Juos galite šaldyti šaldiklyje vis kas keletą valandų pamaišydami, arba ledų gaminimo aparate. Jeigu norite skalsesnių ledų, pusę pieno pakeiskite riebia 35 proc. grietinėle, tik ją standžiai išplaktą įmaišykite ne kaitinant, o po to kai ledų masę bent pusvalandį ar valandą būsite palaikę šaldiklyje, t.y. kad mas4 būtų visiškai atvėsusi ir nesuskystintų išplaktos grietinėlės.
(...daugiau)(...mažiau)
Agnė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 ml riebaus pieno
5 kiaušinių tryniai
5 v. š. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išplakti trynius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo. Tada supilti pieną ir nuolat maišant masę pašildyti iki ji pradės tirštėti (kai tik pradės tirštėti, iškart imkite nuo viryklės, nes kitaip kiaušinius sutruks). Leiskite masei atvėsti, o tuomet įdėkite į šaldiklį ir palikite stingti. Kas kelias valandas, ledus pamaišykite, jog vienodai sustingtų.
Perkaitinot - jeigu matot, kad jau tuoj virt pradės, bet dar nesutirštėjo, reikia mažinti kaitrą.
ATSAKYTI
Austėja
2020-05-19 14:11
Reikia dėti trynius ar baltymus? Nes nemanau kad is tryniu gali išeiti ledai
ATSAKYTI
Asta
2020-05-19 15:03
Tik trynius, nes būtent tryniai sutirština masę (kaip ir kad gaminant plikytą kremą) ir suteikia jai riebumo, kremiškumo. Ledai su kiaušinių tryniais - turbūt vienas klasikiškiausių ledų gaminimo receptų :)
ATSAKYTI
Bandom
2017-06-16 23:41
Kiek laiko reikia kaitint kiausinius su pienu?
ATSAKYTI
Saulė
2017-06-18 21:13
Tik iki kol pradės tirštėti, o tada kelkite nuo ugnies. Jokiu būdu neužvirinkite, nes kiaušius sutrauks
ATSAKYTI
Diana
2020-05-19 15:04
Ir naudokite storadugnį puodą arba kaitinkite virš garų vonelės. O jeigu netyčia vis tiek atsirado kiaušinių gumulėlių (vadinasi, truputį perkaitinote), perkoškite masę per sietelį prieš šaldydami.
ATSAKYTI