Produktai paskirstomi taip:
Tešlai:
375 g miltų, 25 g mielių, malta citrinos žievelė, 15 g cukraus, 1/2 stiklinės šilto pieno, 100 g sviesto.
Įdarui:
750 g rūgščių obuolių, 2 šaukštai cukraus, 1/2 šaukštelio cinamono, 250 g razinų, 375 g aguonų, 2 kiaušiniai, 200 g išlydyto sviesto, 100 g sukapotų lazdyno riešutų
Pabarstai:
200 g miltų, 100 g cukraus, 150 g šalto supjaustyto gabaliukais sviesto, žiupsnelis cinamono.
Glajus:
250 g cukraus pudros, 2 maži buteliukai romo esencijos, 2-3 šaukštai vandens
Mieles išmaišyti su miltais, pienu ir 15 min. palikti kambario temperatūroje, kad pakiltų, supilti į miltus raugą, suberti cukrų ir druską, sudėti riebalus. Užminkyti tešlą. Kai ji jau nelips prie rankų, vėl palikti, kad pakiltų. Nulupti obuolius, sutarkuoti, išmaišyti su razinomis, pabarstyti cukrumi arba cinamonu. Į nuplikytas ir kruopščiai nusunktas aguonas įmušti kiaušinius, supilti išlydytus riebalus, suberti sukapotus riešutus ir viską gerai išmaišyti. Ant riebalais pateptos kepimo skardos sudėti pakilusią tešlą, obuolius, o ant jų - aguonų masę. Pabarstų komponentus išmaišyti, o po to sutrupinti ant tešlos. Viską palikti 20 min., kad pakiltų. Paskui įkišti į orkaitę (200°C) ir kepti 35 min. Išmaišyti glajaus komponentus ir apipilti juo karštą pyragą.