1. Suberkite miltus, krakmolą ant švaraus stalo ar minkymo lentos ir viduryje padarykite duobutę, į ją suberkite 1pak. vanilinio cukraus, druską, smulkiai supjaustytą sviestą ir kiaušinį. Viską apžerkite miltais ir skubiai minkykite tešlą, kol pasidarys vientisa tešla (ji turi būti trapi, tačiau vientisa). Jei tešla per skysta, pridėkite truputį miltų, ir palaikykite šaltai 1h.
2. Tarkuotus obuolius sumaišykite su cukrumi ir antru pakeliu vanilinio cukraus (galite pridėti šiek tiek cinamono).
3. Tešlą padalinkite i 2dalis (viena dalis turi būti truputį didesnė už antrąją dalį). Didesniąją dalį iškočiokite taip, kad apytiksliai būtų skardos dydžio ir truputį užsiriestų visi šonai. Tešlą dėkite i svietu pateptą skardą. Užtepkite obuolių mase (masė neturėtų išlysti iš tešlos kraštų).
4. Plonai iškočiokite likusią tešlą, taip kad būtų kuo lygesni kraštai. Tada supjaustykite lygiomis apie 1cm pločio juostelėmis ir kryžmai išdeliokite jas ant pyrago. Aptepkite kondensuotu pienu.
5. Kepkite 200-220 laipsnių temp. 30-35min.
Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams pagardinti. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)