Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską, sudėkite sviestą. Minkykite elektriniu maišikliu, pamažu įmaišykite pieną. Toliau minkykite rankomis.
Miltuotu peiliu suminkykite tešlą į 16 vienodo dydžio gabalėlių. Suformuokite iš tešlos rutuliukus, sudėkite į lėkštę, uždenkite plėvele ir 30 min padėkite į šaldytuvą.
Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų, nuolat maišydama kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies maždaug 2 min. Sudėkite obuolio skilteles.
Dažnai maišydama kepkite kol obuoliai šiek tiek suminkštės, maždaug 4 – 5 min. Apibarstykite cinamonu ir pakepkite kol susidaręs skystis virs karamele.
Iš kiekvieno tešlos rutuliuko iškočiokite plonus, 12 cm skersmens blynelius. Į jų vidų dėkite du šaukštus įdaro ir užlenkite kraštelius.
Paruoštus kepti krepšelius patepkite lydytų sviestu, sudėkite į popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 – 200 laipsnių orkaitėje apie 30min.
Tiekti galite su vaniliniu padažu arba vaniliniais ledais. Skanu ir vieni.
Skanaus !
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)