1.
Stambiai sukapokite riešutus. Rankomis sutrupinkite sausainius ir sumaišykite su riešutais ir sviestu iki vientisos masės. 20 cm skersmens formos dugną ir šonus išklokite kepimo popieriumi. Įdėkite masę į kepimo formą ir suformuokite padą. Įdėkite kepimo formą į šaldytuvą.
2.
Šokoladą išlydykite. Trynius suplakite su 100 g cukraus iki standumo - masė turi būti tirštą ir standi (plakikliu gali tekti plakti apie 10 minučių). Sumažinkite plakiklio greitį ir paeiliui įmaišykite mascarpone sūrį ir šokoladą. Tada grietinę ir vanilės ekstraktą. Miltus sumaišykite su kakava ir persijokite, tada mentele (rankomis) įmaišykite į tešlą. Baltymus suplakite iki purumo ir berdami po truputį cukrų suplakite iki blizgios masės. Atsargiai dalimis įmaišykite baltymus į tešlą. Įdėkite tešlą į kepimo indą ir išlyginkite.
3.
Pašaukite į iki 150 C laipsnių įkaintą orkaitę (funkcija be ventiliatoriaus) ir kepkite 1 valandą - pyrago šonai turi būti sustingę, o viduriukas dar minkštas. Tada išimkite ir palikite pastovėti ramiai kepimo formoje 30 minučių. Tada išimkite iš kepimo formos ir ataušinkite ant grotelių.
4.
Ataušusį pyragą pabarstykite kakava ir, jei norite, papuoškite avietėmis ir plakta grietinėlė arba maskarpone kremu. Skanaus!