Šviesi naminė duona su svogūnais ir sėklomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Naminė šviesi svogūnų duona
Naminė šviesi svogūnų duona
Naminė šviesi svogūnų duona
Autorius apie receptą: Labai paprastas naminės duonos receptas su daug galimų variacijų - galite dėti įvairių sėklų pagal savo skonį, keisti dalį kvietinių miltų ruginiais miltais ir pan. Duonelė Labai paprastas naminės duonos receptas su daug galimų variacijų - galite dėti įvairių sėklų pagal savo skonį, keisti dalį kvietinių miltų ruginiais miltais ir pan. Duonelė labai skani tiek viena valgyti, tiek pasidaryti mėgstamą sumuštinuką. (...daugiau) Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
290 gramų kvietinių miltų
190 gramų vandens (šilto)
0.5 vieneto svogūnų (didelio)
1 gabalėlis sviesto
40 gramų sėklos (naudojau saulėgrąžų ir moliūgų)
10 gramų alyvuogių aliejaus
5 gramai druskos
3 gramai sausų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Smulkiai supjaustykite svogūną. Keptuvėje išlydykite gabalėlį sviesto, sudėkite svogūną ir kepkite, kol gražiai apkeps iki gintarinės spalvos.
2.
Į dubenį sudėkite miltus, sėklas, druską, mieles ir svogūną. Supilkite aliejų, vandenį ir minkykite tešlą apie 15 min.
3.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, dėkite tešlą ir palikite valandai ar dviems šiltoje vietoje.
4.
Prieš pašaunant į orkaitę, kepaliuką įpjaukite šiek tiek ir kepkite iki 240 C laipsnių įkaitintoje 10 min. Po to sumažinkite kaitrą iki 210 laipsnių ir kepkite 35 - 40 min.
5.
Kad plutelė būtų minkštesnė, išėmus iš orkaitės, apipurškite vandeniu ir palikite atvėsti.
Patarimai:
Nurodytas kiekis yra mažam kepaliukui. Jei norėsite didesnio, ingredientų kiekį padvigubinkite.
Būtinai stebėkite kepimo laiką ir sumažinkite orkaitės laipsnius, jei pradės labai skrusti.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
rita
2019-02-23 20:10
o gabalelis sviesto tai cia kiek apytiksliai?
ATSAKYTI
Diana
2019-02-24 15:50
Koks 10g bus pats tas, tik tiek kad pakaktų svogūnui pakepti ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital