Autorius apie receptą:
Pagaminsite labai greitai, o nuo stalo dings dar greičiau. Visada pasiteisinantis silkės receptas. Recepte nurodyto ingredientų kiekio užteks užpildyti vieną didelę apie 30 cm
Pagaminsite labai greitai, o nuo stalo dings dar greičiau. Visada pasiteisinantis silkės receptas. Recepte nurodyto ingredientų kiekio užteks užpildyti vieną didelę apie 30 cm silkinę arba dvi mažesnes.
(...daugiau)(...mažiau)
Dovilė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
200 gramų
silkių filė
2 vienetai
svogūnų
(didesnių)
2 saujos
saulėgrąžų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir keletą minučių lengvai apkepinkite aliejuje iki lengvai pagels. Nukelkite keptuvę nuo ugnies bei leiskite atvėsti.
2.
Kol vėsta svogūnai, saulėgrąžas truputį pakepinkite sausoje keptuvėje. Atsargiai, nesudeginkite. Jos turi tik truputį paruduoti ir po namus paskleisti nuostabų aromatą.
3.
Saulėgrąžas sumaišykite su svogūnais.
4.
Visiškai atvėsusį įdarą dėkite ant silkės. Galite valgyti iškart, bet skaniau, kai silkutė su įdaru bent kelias valandas pastovi, tada visi skoniai susijungia į darnią visumą.
Aš dar visuomet kartu su svogūnais pakepinu šaldytų (atlaidintų) baravykų, sumaišau su saulėgrąžomis ir oplia ant silkutės. Keletą val. "pasimacavoja"-gardumėlis...
ATSAKYTI
Dana
2017-11-29 18:57
Superinė silkutė, ačiū už idėją
ATSAKYTI
Violeta
2017-04-03 10:22
Be galo skanus receptas, labai greitas ir net nesitikėjau, kad bus taip skanu
ATSAKYTI