Autorius apie receptą:
Ingredientus dėjau iš akies, šis receptas tikslioms proporcijoms nereiklus. Miltų gali reikėti ir truputį daugiau - dėkite tiesiog tiek, jog tešla būtų nekieta, bet minkoma ir
Ingredientus dėjau iš akies, šis receptas tikslioms proporcijoms nereiklus. Miltų gali reikėti ir truputį daugiau - dėkite tiesiog tiek, jog tešla būtų nekieta, bet minkoma ir labai neliptų prie rankų.
(...daugiau)(...mažiau)
Margarita Čiuvaševa
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
150 gramų
sviesto
2 vienetai
kiaušinių
6 šaukštai
miltų
50 gramų
cukraus
šiek tiek
uogienės
šiek tiek
druskos
Aptepimui:
1 vienetas
kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą išplakite elektriniu plakikliu arba mediniu šaukštu su druska ir cukrumi. Kai sviestas pabals ir nebesijaus cukraus, įmuškite kambario temperatūros kiaušinius.
2.
Suberkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą. Miltų dėkite tiek, jog tešla būtų minkoma, neliptų prie rankų, bet ir nebūtų per kieta. Labai ilgai tešlos neminkykite, nes užtrauksit ir sausainiai bus iškepę negražūs. Galit tešlą pusvalandukui padėti į šaldytuvą pailsėti.
3.
Iš tešlos iškočiokite stačiakampį. Kočiojant negailėkite miltų, nes čia sviestinė tešla ir trūkstant miltų iškart prikibs prie stalo. Pajausit, kočiojant tešlą, ji turi lengvai judėti į tas puses, kuriomis kočiojama. Supjaustykite ją į lyginį skaičių gabaliukų. Ant vieno gabalėlio dėkite uogienės ar džemo, uždenkite kitu gabaliuku. Aptepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite cukrumi (galima pabarstyti ir smulkintais žemės riešutais)
4.
Kepkite 180 C temperatūroje kol taps gražiai auksinės spalvos.