Autorius apie receptą:
Bazilikų pesto užšaldau ledukų formelėse, todėl žiemą turiu patogų kiekį - tiek, kiek reikia makaronų porcijai. Kedrinių pinijų riešutų aš nevalgau ir jų įsigyti vien
Bazilikų pesto užšaldau ledukų formelėse, todėl žiemą turiu patogų kiekį - tiek, kiek reikia makaronų porcijai. Kedrinių pinijų riešutų aš nevalgau ir jų įsigyti vien dėl bazilikų pesto recepto, man pasirodė per daug neracionalu, todėl jas pakeičiau saulėgrąžomis. O kadangi tą padažą ruošiau žiemai ledukų pavidalu, tai sūrio dėsiu tiesiai į patiekalą. Todėl mano bazilikų pesto gal ir ne pats tikriausias, ir ne pagal tradicinį receptą, bet kadangi esmė bazilikuose, o juos aš panaudojau, tai leisiu sau vadinti tai - bazilikų pesto.
(...daugiau)(...mažiau)Skirmantė, Raudona virtuvė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
5 saujos
baziliko lapelių
150 gramų
lukštentų saulėgrąžų
100 gramų
aliejaus
4 skiltelės
česnako
1 šaukštelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Nuskabyti bazilikų lapelius. Naudojami tik jie, kotai ir žiedai nenaudojami.
2.
Saulėgrąžas lengvai paskrudinti sausoje keptuvėje.
3.
Į maisto smulkintuvą sudėti bazilikus, česnaką, saulėgrąžas, supilti aliejų ir sutrinti į vientisą masę.
4.
Gautą padažą pagardinti druska.
5.
Padažą sudėti į ledukų formelę, užšaldyti. Vėliau kubelius perkelti į šaldymo maišelius ar dėžutę.
Patarimai:
•
Bazilikų pesto panaudojimas yra labai platus (tinka visur, kur norėtumėte bazilikų skonio), bet kadangi jį išsaugau sušaldytą (ledo forma), tai naudoju, kai ruošiu karštus patiekalus. Skaniausia su makaronais. Išvirkite makaronus, uždėkite kubelį šaldyto pesto ir jam ištirpus, išmaišykite. Taip pat galima gardinti sriubas, košes, troškinius.
•
Pesto padažai puikiai tinka su makaronais, užsitepti ant duonelės, kaip padažas salotoms, mėsai, prie bulvyčių, žuvies, sumuštiniams. Daugiau pesto variantų, paruošimo, saugojimo ir naudojimo idėjų rasite šiame straipsnyje.