Autorius apie receptą:
Vos 2 ingredientai, keli įrankiai ir galime mėgautis skaniu, netikėtu nekeptu desertu. Pažvelgę į tai, ką susiruošiau gaminti tikriausiai net nenuspėtumėte, kas čia bus. O
Vos 2 ingredientai, keli įrankiai ir galime mėgautis skaniu, netikėtu nekeptu desertu. Pažvelgę į tai, ką susiruošiau gaminti tikriausiai net nenuspėtumėte, kas čia bus. O išėjo labai puikiai ir skaniai. Rekomenduoju ir Jums. Nustebinkite save ir kitus. Ne tik obuolių mėgėjus.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
6 vienetai
obuolių
700 mililitrų
vandens
(karšto)
154 gramai
citrinų želė
(aš naudojau apelsinų, 2 pakelių)
1 šlakelis
aliejaus
(formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Obuolius nuplauname. Išpjauname sėklalizdžius specialiu įrankiu. Obuolius supjaustome plonais griežinėliais apie 2 mm storio. Patogiausia tai daryti mandolina tipo pjaustykle.
2.
Želė užpilame karštu vandeniu ir gerai išmaišome, kad ištirptų. Šiek tiek atvėsiname.
3.
Želė žiedą arba indą, kuriame gaminsime desertą patepame šlakeliu aliejaus. Sudedame obuolių griežinėlius. Užpilame žele ir paliekame stingti.