1.
Pagrindui skrudintus žemės riešutus sudėkite į maisto trintuvą ar smulkintuvą ir susmulkinkite.
2.
Į dubenėlį suberkite smulkintus riešutus, kokoso drožles, kakavą ir viską sumaišykite.
3.
Į dubenį dėkite bananą ir sutrinkite šakute, sudėkite į dubenį su smulkintų riešutų mišiniu.
4.
Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą, sudėkite į riešutų ir bananu mase, viską gerai išmaišykite.
5.
Į atsegamos torto formos (naudojau 18 cm skersmens) apačią įklokite kepimo popierių, suberkite masę ir gerai prispauskite prie dugno.
6.
Kremui į dubenį berkite želatiną, užpilkite vandeniu ir palikite 20 minučių, kad išbrinktų. Tuomet garų vonelėje pašildykite išbrinkusią želatiną, kol ištirps ir taps skysta iki vientisos masės. Atvėsinkite.
7.
Į dubenį berkite chia sėklas, užpilkite kokosų pienu ir atidėkite 15 minučių.
8.
Į dubenį dėkite varškę, jogurtą ir sutrinkite elektriniu plaktuvu, įberkite saldiklį ir išmaišykite. Supilkite atvėsusią ištirpintą želatiną ir išmaišykite. Tada sudėkite kokosų pieno su chia sėklų masę ir gerai išmaišykite.
9.
Supilkite masę ant paruošto pagrindo ir dėkite į šaldytuvą, kad sluoksnis apstingtų.
10.
Viršui į dubenį berkite želatiną, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 20 min., kad išbrinktų. Po to garų vonelėje pašildykite išbrinkusią želatiną, kol ištirps ir taps skysta iki vientisos masės.
11.
Kivius nulupkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais. Į puodą suberkite kivius, saldiklį ir užvirinkite ant silpnos ugnies. Nuolat maišant pavirkite dar 2 minutes (nepervirkite). Paragaukite ir, jei reikia, įdėkite daugiau saldiklio.
12.
Išvirusią kivių masę sutrinkite elektriniu trintuvu iki tyrelės. Po to supilkite ištirpintą želatiną ir išmaišykite.
13.
Kivių masę užpilkite ant apstingusio chia sluoksnio ir statykite tortą į šaldytuvą stingti mažiausiai 5 val., o geriausiai per naktį.
14.
Prieš patiekdami tortą papuoškite kivių griežinėliais, ir kivių viršų patepkite žele, kurią paruoškite pagal instrukciją ant pakelio. Arba papuoškite pagal savo skonį.