1.
Pagaminkite vanilinį pudingą. Pasiruoškite visus reikiamus ingredientus.
2.
Pieną ir grietinėlę supilkite į puodą. Pakaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol kraštuose ims kilti pirmieji burbuliukai.
3.
Tuo metu elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinių trynius, cukrų, maltą vanilės ankštį (arba vanilės ekstraktą), kukurūzų krakmolą ir žiupsnį druskos.
4.
Nuolat plakdami kiaušinių plakinį, į jį lėta srovele supilkite karštą pieną.
5.
Gautą masę perpilkite atgal į puodą, grąžinkite virš vidutinio dydžio ugnies ir maišydami kaitinkite kelias minutes, kol kremas sutirštės. Iš karto sudėkite į kremą mažais kubeliais supjaustytą sviestą. Išmaišykite, kol ištirps.
6.
Paruoštą kremą perdėkite į dubenėlį. Uždenkite maistine plėvele taip, kad ji liestų kremo paviršių – tai neleis kremo paviršiui sustingti, apdžiūti. Atvėsinkite iki kambario temperatūros, tuomet – naudokite desertui sluoksniuoti arba, jei desertą sluoksniuosite vėliau, dėkite į šaldytuvą.
7.
Prieš sluoksniuojant desertą, grietinėlę (250 ml) išplakite iki tvirtų putų. Lengvais judesiais įmaišykite į vanilinį kremą.
8.
Iškepkite obuolius. Į didelę keptuvę ar puodą sudėkite nuluptus ir kubeliais supjaustytus obuolius, suberkite cukrų ir cinamoną.
9.
Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, vis pamaišydami, kol obuoliai suminkštės. Jei jie išskirs daug sulčių, apiberkite šaukštu ar pora šaukštų miltų, išmaišykite ir dar trumpai pakaitinkite, kol sutirštės.
10.
Keptus obuolius palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
11.
Susluoksniuokite eklerų tortą. Gilaus kepimo indo (naudojau 20x30 cm) dugną išklokite kvadratiniais sausainiais.
12.
Ant sausainių tolygiai paskirstykite pusę keptų obuolių.
13.
Ant keptų obuolių paskleiskite pusę vanilinio pudingo.
14.
Išdėliokite dar vieną sausainių sluoksnį, ant jo paskleiskite likusius keptus obuolius ir likusį vanilinį pudingą.
15.
Deserto viršų apliekite karamelės padažu (galite naudoti naminį arba pirktinį).
16.
Susluoksniuotą tortą dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį, kad tortas sutvirtėtų.