Autorius apie receptą:
Kol kopūstai rūgsta ir laukia savo eilės, pasigaminau dar vieną nekaitintą mišrainę žiemai. Mišrainė skani ir gaivi. Darau jau ją žiemai, keli metai. Labai greitai
Kol kopūstai rūgsta ir laukia savo eilės, pasigaminau dar vieną nekaitintą mišrainę žiemai. Mišrainė skani ir gaivi. Darau jau ją žiemai, keli metai. Labai greitai susivalgo, tad net nežinau, kaip ilgai ji gali stovėti šaldytuve. Iš normos išeina 2 – 0,7 l ir 2 – 0,5 l stiklainiukai.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kilogramai
kopūstų
500 gramų
morkų
1 galva
česnako
2 stiklinės
vandens
1.5 stiklinės
obuolių acto
1 stiklinė
cukraus
3/4 stiklinės
aliejaus
3 šaukštai
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kopūstus supjaustome smulkiai peiliu ir arba sutarkuojame. Morkas nuskutame ir sutarkuojame. Česnaką susmulkiname. Daržoves sudėti į didelį dubenį.
2.
Puode užviriname vandenį su cukrumi, druska, maišome, kol ištirps, pilame aliejų ir actą paverdame kelias minutes. Palikti atvėsti.
3.
Marinatą pilame ant daržovių, paslegiame ir laikome parą laiko vėsiai.
4.
Po paros mišrainę sudedame į švarius stiklainius, sandariai užsukame ir laikome šaltai.
5.
Iš šio ingredientų kiekio man išeina 2 – 0,7 l ir 2 – 0,5 l stiklainiukai.
Ar tinka siai misrainei vasariniai kopustai?
ATSAKYTI
Ignė
2022-09-13 17:11
Tinka :)
ATSAKYTI
Jovita
2020-09-15 13:13
O visa ziema islaiko ir kokiu laikiu galima jau dariti
ATSAKYTI
Jolanta
2018-10-19 08:50
Viena stikline cukraus?????
ATSAKYTI
Rita Lizunenko
2018-10-13 17:32
o kaip dėl marinato ar jo nepritrūksta? ATSAKYTI
Roma
2018-10-15 18:10
Ne, nes paslėgti kopūstai išskiria nemažai skysčio. Jeigu atrodytų mažoką, pamaigykite kopūstus rankomis (kaip rauginant) ir tikrai skysčio pakaks. Į stiklainius irgi dėkite standžiai spausdami. Tikrai geras ir vykęs receptas.
ATSAKYTI