Autorius apie receptą:
Keturių ingredientų varškėtukai bei cukraus ir kvietinių miltų! Labai skanu su graikišku jogurtu, uogiene, sirupu ar medumi.
Keturių ingredientų varškėtukai bei cukraus ir kvietinių miltų! Labai skanu su graikišku jogurtu, uogiene, sirupu ar medumi.
Valerija, Skaniu kampu
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
300 gramų
varškės
2 vienetai
bananų
(kuo labiau prinokusių)
1 vienetas
kiaušinių
5 šaukštai
ruginių miltų
(+2 šaukštų apvoliojimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę šakute sutrinti su bananis ir kiaušiniu. Jei varškė sausesnė, galima tą daryti blenderiu. Įšmaišyti miltus.
2.
Masė bus gana lipni ir atrodys apyskystė - varškėčių vidus bus labai minkštas. Mėgstant standesnius, galima berti daugiau miltų.
3.
Šlapiomis rankomis formuoti varškėčius, apvolioti miltuose ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
4.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Dėti kepti į jau karštą orkaitę!
Kiek tos 4 porcijos sveria gramų? Man reikia ruošti receptą mokyklojs projektui ir skaičiuoti kalorijas šimtame gramų...
ATSAKYTI
Laima
2019-07-01 18:43
Kodėl ruginiai miltai, o ne kvietiniai. Ar yra koks skirtumas tame?
ATSAKYTI
Valerija
2019-07-02 09:16
Jeigu paprastai - ruginiai miltai sveikesni už kvietinius :) Juose daugiau maistinių skaidulų, mažiau kalorijų, ruginiai miltai paprastai (ne visiems) lengviau virškinami. Jei neturite ar nemėgstate ruginių miltų, juos šiame recepte galima pakeisti kvietiniais :)
ATSAKYTI