1.
Tešlos gamyba: miltus sumaišykite su druska. Labai šaltą sviestą, vis padažant į miltus, sutarkuokite burokine tarka. Tarkuojant sviestą, nuolat pamaišykite jį su miltais, kad vienodai pasiskirstytų. Kai sutarkuosite sviestą, ant gauto miltų ir sviesto mišinio pilkite grietinę. Pirmiausia maišykite šaukštu, vėliau rankomis. Jei masė atrodys sausoka, galite įdėti dar šaukštą grietinės.
2.
Tešlą padalinkite į 8-10 vienodų dalių, kiekvieną jų įdėkite į maišelį ir kiškite į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui.
3.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Imkite tešlos gabalą, jį iškočiokite kuo ploniau, apipjaukite pagal torto formos dugną ir subadykite šakute. Iškočiotą lakštą kiškite į šaldymo kamerą 10 min. Tai darome tam, kad atsipalaiduotų glitimas, sutvirtėtų ir kepant neišbėgtų sviestas. Kai tešla atvės, perkelkite ją ant skardos ir kepkite 10-15 min., kol pakils ir pagelsvės. Taip iškepkite visus lakštus. Tešlos nuopjovas taip pat iškepkite - bus trupiniams, kuriais apibarstysite iškeptą tortą.
4.
Kremo gamyba: į puodą supilkite pieną ir pusę cukraus. Įdėkite vanilės ankštį. Kai pienas bus beužverdąs, išjunkite ugnį ir palikite pieną pastovėti su vanile apie 10 min.
5.
Trynius išsukite su likusiu cukrumi ir krakmolu. Įpilkite kelis šaukštus karšto pieno, išmaišykite. Išimkite iš pieno vanilės ankštį ir supilkite pieną į trynių masę. Pieno ir trynių mišinį supilkite į švarų puodą. Statykite ant ugnies ir pradėkite kaitinti nuolat maišydami. Kai masė sutirštės iki kisieliaus konsistencijos, nuimkite nuo viryklės ir palikite atvėsti.
6.
Minkštą sviestą dėkite į dubenį ir plakite tol, kol taps baltas ir purus. Į išplaktą sviestą supilkite citrinos sultis, šaukštą aromatingo alkoholio, dėkite kelis šaukštus atvėsusio plikyto kremo ir išplakite. Taip įmaišykite visą plikytą kremą.
7.
Torto formavimas: dėkite iškeptą lakštą į torto formą, aptepkite jį kremu. Taip darykite, kol sutepsite beveik visą kremą ir sunaudosite visus lakštus. Torto kraštus apipjaustykite, kad būtų lygūs. Sutrupinkite likusį tešlos lakštą ir trupiniais apibarstykite tortą. Palikite šaldytuve per naktį. Skanaus!