Autorius apie receptą:
Saldainiai pagal šį receptą pavyksta superiniai. Aišku maišymas užtrunka, bet tikrai verta. Irisai tąsūs, tokie kaip senoviški būdavo, o ne kaip dabartiniai byrantys.
Saldainiai pagal šį receptą pavyksta superiniai. Aišku maišymas užtrunka, bet tikrai verta. Irisai tąsūs, tokie kaip senoviški būdavo, o ne kaip dabartiniai byrantys.
Justyna, Baltoje lėkštėje
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
400 gramų
grietinės
400 gramų
cukraus
40 gramų
sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į karščiui atsparų indą sudedame grietinę ir cukrų, kaitiname ant silpnos ugnies, nuolat maišant.
2.
Kai masė įgaus rusvą irisams būdingą atspalvį ir sutirštės (tai įvyks po 60-70 min.), išjungiame viryklę, dedame sviestą ir gerai išmaišome.
3.
Gautą masę supilame į saldainių formeles ar folija išklotą skardą (naudojau stačiakampę 26 x 19 cm) ir paliekame šaldytuve, kol sukietės. Po to aštriu peiliu supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
4.
Saldainius laikome šaldytuve, nes ilgai pastovėję jie suminkštėja.
Patarimai:
•
Sunkoka buvo atplėšti foliją nuo saldainių masės, tai jeigu turite silikoninę kepimo formą, geriau saldainių masę dėkite į ją, bus lengviau išimti.