Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 57
500 gramų
varškės
350 gramų
miltų
(apytikriai)
4 vienetai
kiaušinių
150 gramų
cukraus
1 šaukštelis
kepimo miltelių
šiek tiek
vanilės
1 litras
aliejaus
(kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę su cukrumi, kiaušiniais ir vanile išsukti elektriniu trintuvu. Sudėti miltus, kartu su kepimo milteliais ir viską išmaišyti. Tešla turi būti minkšta, šiek tiek lipti prie rankų, bet lengvai formuojama. Jeigu reikia, berti dar šiek tiek miltų, bet ne daugiau nei papildomus 50 gr, kitaip telša bus per kieta.
2.
Šlapiomis rankomis formuoti rutuliukus, jei labai limpa, rankas galima patepti aliejumi. Dėti spurgas į įkaitintą aliejų ir kepti, kol gražiai apskrus.
3.
Iškeptas spurgas pabarstyti cukraus pudra arba apvolioti cukraus - cinamono mišinyje.
Spurgos gaunas labai skanios , bet per sausos , dedu perpus mažiau miltu tada iškepa dregnos
ATSAKYTI
Viktoria
2018-04-22 17:50
Man jos sukrito kai atsalo
ATSAKYTI
Diana
2019-10-23 10:13
Gali būti, kad dėjote į per karštą aliejų - spurgų išorė iškepė, o vidus nespėjo pakankamai iškept, todėl vėsdamos ir sukrito. Gaminant spurgas reikia aliejaus kaitrumą labai atitaikyti.
ATSAKYTI
zuika
2018-01-14 11:43
Ar kas isbandete? Nes man nepatinka, kai buna dregnas vidus
ATSAKYTI
Aleksandra
2018-01-15 19:48
Aš bandžiau ir buvo super, vidus drėgnas nebuvo. Tik kaip visada darant spurgas, miltų kiekį derinau pagal varškę, nes varškės būna skirtingai šlapios, tad ir miltai varijuoja. O kad nebūtų spurgų drėgnas vidus (t.y. nedakepęs) reikia tinkamai įkaitinti aliejų. Jis turi būti karštas, bet nerūkti, nedūmyti, t.y. nebūti per karštas, nes tada spurgų išorė iškeps, o vidus liks žalias. Pabandykite jame iškepti pirma kelias spurgytes ir pažiūrėti, kaip gaunasi, ar jau gera temperatūra. Jeigu gera, kepkite ir likusias.
ATSAKYTI