Autorius apie receptą:
Buvau girdėjusi apie pušų spyglių arbatą, apie tai, kad spyglius mala ir miltelius naudoja tiek kulinarijoje, tiek sveikatinimui ar aromaterapijai. Tačiau kai perskaičiau, kad
Buvau girdėjusi apie pušų spyglių arbatą, apie tai, kad spyglius mala ir miltelius naudoja tiek kulinarijoje, tiek sveikatinimui ar aromaterapijai. Tačiau kai perskaičiau, kad žiemą spygliai yra vertingiausi, po to akis užkliuvo už recepto apie fermentuotą spyglių ir aviečių gėrimą, iškarto susisuko mintis ką gaminsiu aš. Raudonai nudažyti gėrimą įgaliojau spanguoles, miške, šaltukui kandant žandus, prisirinkau pušų šakų ir ėmiausi gamybos. Ir dabar imbierinė ar burokėlių gira ilgam pamiršta mūsų namuose…
(...daugiau)(...mažiau)Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 stiklinės
pušų spyglių
1 stiklinė
spanguolių
4 šaukštai
medaus
šiek tiek
vandens
(drungno)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Naudoju tik žaliąsias spyglių dalis, elementariai nukirpdama juos nuo šakos žirklėmis.
2.
Spyglius ir spanguoles suberiu į 2 l stiklainį, gerokai pamaigau šaukštu, kad uogos bent kiek įtrūktų ir gėrimą praturtintų rūgštele. Sudedu medų, stiklainį sklidinai pripilu vandens ir aprišu medžiagine skepetaite, gira turi kvėpuoti.
3.
Rūgimui svarbi šiluma, todėl stiklainį statau šiltoj vietoj ir kasdien su ilgu šaukštu vizituoju – išsuku ir vėl aprišu. Mano gira įrūgsta per kelias dienas, kai jau stiklainio šonai pasidengia “šampaniniais“ burbuliukais, girą nešu į vėsią vietą. Gira ypatingai kvapni, gaivinanti, rūgštelėjusi.