Naminė duona su saulėje džiovintais pomidorais

AUTORIUS:
Aurimėlio virtuvė,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Naminė duona su saulėje džiovintais pomidorais
Autorius apie receptą: Traški plutelė, o minkštas ir purus vidus. Tokia skani, kad pirktinės nesinorės. Traški plutelė, o minkštas ir purus vidus. Tokia skani, kad pirktinės nesinorės. Aurimėlio virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 gramų vandens (šilto)
320 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
50 gramų saulėje džiovintų pomidorų
4 šaukštai sėklų mišinio
30 gramų raugo (sauso, naudojau „Alvo“)
2 šaukštai pilno grūdo miltų (ruginių)
2 šaukšteliai druskos
1 šaukštelis cukraus
7 gramai sausų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį pilti šiltą vandenį (svarbu, kad būtų nekarštas), berti cukrų, druską, sausą raugą ir sausas mieles, išmaišyti ir palikti 10 min pastovėti.
2.
Pomidorus supjaustyti mažais gabalėliais. Į paruoštą masę berti sėklų mišinį, pilno grūdo ruginius miltus, saulėje džiovintus pomidorus ir po truputį berti kvietinius miltus. Tešla turi būti vos lipni, minkant tešlą rankas patepti aliejumi.
3.
Tešlą dėti 1 val šiltai ir pakildinti.
4.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi arba pabarstyti miltais. Pakilusią tešlą lengvai išminkyti, dėti į kepimo formą ir dar pakildinti 30 min.
5.
Dėti į šaltą orkaitę ir kepti 190 °C apie 1 val. Iškepusią duoną išimti iš kepimo indo ir palikti atvėsti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital