Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
250 gramų
kvietinių miltų
250 mililitrų
vandens
100 gramų
ruginių miltų
2 šaukštai
aliejaus
12 gramų
šlapių mielių
1 šaukštas
cukraus
0.5 šaukštelio
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus su druska persijoti.
2.
Vandenį pašildžiau iki šiltumo (kad užlašinus ant delno, jaustųsi šiluma, bet nedegintų), jame ištirpinau cukrų ir sutrupinau mieles. Leidau mielėms ištirpti. Tada supyliau aliejų, persijotus miltus su druska.
3.
Tešlą išimti ant pamiltuoto paviršiaus ir minkyti. Tešla atrodė lipni, bet paminkius 10 min. jau nebelipo prie rankų. Išminkytą tešlą dėjau atgal į dubenį, uždengiau drėgnu rankšluosčiu ir palikau, kad patrigubėtų, apie 40-60 min.
4.
Kepimo formą patepiau riebalais. Pakilusią tešlą dar kartą paminkiau rankose ir užlenkiau jos kraštus į apačią, kad pasidarytų apvalus rutulys. Duonelę dėjau skardon, viršų apibarsčiau miltais. Palikau pakilti dviguvai, apie 30-40min.
5.
Tešlai pakilus, dėjau į iki 200C laipsnių įkaitintą orkaitę.
6.
Kepiau 40 min. Iškepusią duoną išėmiau ir uždengusi rankšluosčiu palikau "pailsėti" 20 minučių.