1.
Jeigu naudosite ne moliūgų tyrę, o moliūgą, jį nulupkite ir supjaustykite kubeliais. O tada išvirkite (virkite tik iki kol moliūgas suminkšės, bet neištiš). Geriausa virti virš garų, bet jeigu neturite tam priemonių, galite ir tiesiog vandenyje. Išvirusį sutrinkite šakute arba blenderiu. Gautą tyrę nusunkite nuo vandens pertekliaus - aš darau taip: į metalinį sietelį įkloju kelis sluoksnius popierinių rankšluosčių, ant jų sudedu moliūgo tyrę ir palieku 5-7 min., kad susigertų skysčio perteklius. Paprastai man lieka apie 140-150 g moliūgų tyrės.
2.
Tyrę, kiaušinį, smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį ir rikotą (arba varškę) suberkite į dubenį, pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais ir gerai išmaišykite. Pamažu, vis išmaišydami berkite miltus ir užminkyktie tešlą. Miltų dėkite tiek, kad tešla būtų rankomis formuojama, bet jokiu būdu ne kieta, gali būti vos vos lipni.
3.
Tešlą dėkite ant miltuoto paviršiaus ir formuokite iš jos pailgas apie 2 cm storio "dešras". Jas supjaustykite daugmaž 2-3 cm ilgio gabalėliais. Jeigu norisi, kiekvieno gabalėlio viršų galite dar spustelti šakute - bus gražus raštas.
4.
Dideliame puode užvirinkite vandens, jį šiek tiek pasūdykite ir atsargiai sudėkite paruoštus virtinukus. Puodo dangčiu neuždenkite, virkite atvirai. Nuo virtinukų iškilimo į paviršių pavirkite juos apie 2-3 minutes ir ištraukite kiaurasamčiu.
5.
Prie šių virtinukų labai tinka sviesto ir grietinėlės (arba grietinės) padažas arba tiesiog skanaukite grietine, jogurtu ar kitu mėgstamu pagardinimu.