Minkštos mielinės bandelės su sūriu ir špinatais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Minkštos mielinės bandelės su sūriu ir špinatais
Autorius apie receptą: Lanai paprasta paruošti ir skanu. Lanai paprasta paruošti ir skanu. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
400 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
100 mililitrų pieno (šilto)
100 mililitrų vandens (šilto)
20 gramų šlapių mielių (arba 7 gramų sausų)
2 šaukšteliai cukraus
3 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis druskos (nubraukto)
Įdarui:
500 gramų špinatų (šviežių)
270 gramų fetos sūrio (apytikriai)
2 saujos fermentinio sūrio (tarkuoto arba kito mėgiamo)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
2 šaukštai sviesto
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
2 šaukštai pieno
Pabarstymui:
pagal poreikį sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 200 C laipsnių temperatūros su kaitinimo funkcija viršus+apačia.
2.
Tešlai į dubenį pilti pieną, vandenį, berti cukrų, dėti mieles, gerai išmaišyti ir palikti 15 minučių pastovėti.
3.
Į dubenį su pienu berti druską, pilti aliejų, dar kartą išmaišyti. Tuomet palaipsniui suberti miltus (gali būti, kad jų reikės mažiau arba truputį daugiau, svarbu nedėti per daug, nes tešla turi būti minkšta ir lengva) ir išminkyti tešlą.
4.
Paruoštą tešlą laikyti šiltoje vietoje apie 1,5 - 2 valandas. Arba kildyti šaldytuve per naktį.
5.
Įdarui paruošti, svogūną smulkiai supjaustyti. Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti, suberti svogūnus ir kepti, kol pagels, tada sudėti špinatus ir dar trumpai troškinti, palikti atvėsti.
6.
Stalą pabarstyti miltais, iš tešlos iškočioti stačiakampį (tešlos storis maždaug 3 - 4 mm), sukrėsti špinatų masę ir paskirstyti per visą plotį, berti pipirus, užtrupinti fetos sūrį, o ant viršaus pabarstyti tarkuotą sūrį. Tuomet susukti į vyniotinį, supjaustyti maždaug po 4 - 4,5 cm storio suktinukus.
7.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti paruoštus suktinukus, uždengti rankšluosčiu ir dar palikti pakilti 25 - 30 minutes.
8.
Aptepimui į dubenėlį dėti kiaušinio trynį, pilti pieną, išplakti. Aptepti bandeles, pabarstyti sezamo sėklomis.
9.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 - 25 minutes.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital