Autorius apie receptą:
Skanu ir paprasta! Sausainiukai minkšti, o obuoliai jiems suteikia gaivumo. Savo mažosios klausiau, kaip pavadinsim šiuos sausainiukus, sakė: "ŠYPSENĖLĖS". Jau turbūt daug
Skanu ir paprasta! Sausainiukai minkšti, o obuoliai jiems suteikia gaivumo. Savo mažosios klausiau, kaip pavadinsim šiuos sausainiukus, sakė: "ŠYPSENĖLĖS". Jau turbūt daug kas esate išbande varškės sausainius "Bučinukus", tai jie labai panašūs į šiuos.
(...daugiau)(...mažiau)Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
150 gramų
varškės
150 gramų
sviesto
(šalto)
150 gramų
miltų
2 vienetai
obuolių
1.5 šaukštelio
vanilinio cukraus
šiek tiek
cukraus
šiek tiek
cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Miltus prasijokite į dubenį, į juos burokine tarka įtarkuokite atšaldytą sviestą, pridėkite sutrupintą varškę, vanilinį cukrų ir išminkykite tešlą (jei tešla bus labai lipti, galite dar įberti apie 50 g miltų, bet ne daugiau). Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 min.
2.
Tešlą, ant miltais pabarstyto stalo, iškočiokite 3 mm storio sluoksniu ir stikline išspauskite apskritimus.
3.
Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis. Skilteles apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje (jei nemėgstate labai saldžiai galite apvolioti tik cinamone) ir dėkite į tešlos apskritimus, perlenkite pusiau. Šonus gerai su pirštais sulipdykite, nes kitaip kepant gali atsilenkti, o vidurį - nebūtina. Viršų pabarstykite cukrumi.
4.
Sausainius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 180° C temperatūroje apie 20 minučių. Man išejo 40 vnt. sausainiukų. Skanaus!
Aš dėjau sviesto, kiek sakėte, bet labai daug išbėgo į skardą ir tokie riebus labai sausainukai, nepasipūtę, o sumirkę kažkokie, kodėl taip nutiko?
ATSAKYTI
Laura
2018-03-10 08:23
Iš to, ką rašote, panašu, kad arba nepakankamai atšaldėte sviestą arba tešlą arba pamažinote miltų (jeigu varškė drėgnesnė, miltų gali reikėti ir kiek daugiau, žiūrėti reikia pagal tešlą, kaip parašytą recepte). Bet tarkuojamas sviestas turėtų būti labai šaltas, geriausiai iš šaldiklio ir minkyti reikia tik tiek, kad viskas susijungtų, bet neperminkyti, kad sviestas neatitirptų. Ir būtinai paruoštą tešlą atšaldyti šaldytuve, aš ją kartais ir ilgiau palaikau. Dar gali būti, kad iškočiotus sausainukus per ilgai laikėte kambario temperatūroje ir vėlgi sviestas atitirpo. Kol ruošiate obuolius, geriau sausainukus dėkite į šaldytuvą, o paruoštus - iškart šaukite į orkaitę. Nes trapioms tešloms visada svarbu sviesto sušalimo momentas, jeigu jis atitirpsta, gali nutikti kaip jūs aprašėte.
ATSAKYTI
Nijolė
2018-02-22 09:45
O kiaušiniu nereikia ? ir cukraus i tešlą ?
ATSAKYTI
Vanda
2018-02-22 11:24
Šie sausainukai varškinės tešlos, tad kiaušiniai nereikalingi, o jeigu mėgstate saldžiau, cukraus į tešlą galite šiek tiek įdėti, bet mano šeimynai tai pakanka to cukriuko, kur ant viršaus pabarstytas :) Tikrai puikūs sausainiai
ATSAKYTI
Daina
2018-02-22 00:41
O neisteka obuoliai per neuzlenkta viduri?
Obuolius pries tai reik nulupti?
ATSAKYTI
Kristina
2017-09-26 22:43
Koki idara galima deti be obuoliu, gal kriausiu?
ATSAKYTI
Ingrida
2017-09-27 09:46
Galima kriaušių, slyvų, net persikų, tik jei labai sultingi, palikit pagulėt supjaustytus kelias minutes, kad sulčių dalis nubėgtų arba į įdarą įdėkite šiek tiek kakmolo
ATSAKYTI