1.
Tešlai į dubenį pilti 100 ml pieno, berti sausas mieles, 2 šaukštelius cukraus ir išmaišyti. Tuomet berti 2 šaukštus miltų ir vėl viską išmaišyti, palikti apie 20 min. pastovėti, kad mielės aktyvuotųsi.
2.
Kai mielės pakils, į kitą dubenį suberti 500 g miltų, 150 ml pieno, 30 g cukraus, spiritą, dėti sviestą ir kiaušinių trynius, įmušti kiaušinį, taip pat pakilusias mieles ir užminkyti elektriniu kombainu tešlą. Ji turi būti lipni, daugiau miltų dėti nereikia.
3.
Paruoštą tešlą uždengti rankšluosčiu ir kildinti šiltoje vietoje apie 1 val.
4.
Stalą pabarstyti miltais, dėti tešlą ir padalinti į 14 gabaliukų. Kiekvienas gabaliukas sveria apie 70 g.
5.
Rankomis suformuoti tešlos rutuliukus, lengvai suploti. Patiesti kepimo popieriaus, pabarstyti miltais, dėti spurgas ir palikti 30 min neuždengtus pakilti.
6.
Į gilią keptuvę arba puodą pilti aliejų, įkaitinti, dėti spurgas ir kepti ant silpnos kaitros po kelias minutes iš kiekvienos pusės. Labai svarbu spurgas į aliejų dėti ta puse, kuri buvo ant kepimo popieriaus, taip spurgos dar pakils kepamos.
7.
Apvoliojimui į dubenį berti cukrų, cinamoną ir išmaišyti. Apvolioti spurgas iš visų pusių vos ištraukus iš aliejaus.
8.
Įdarui į dubenį dėti marskaponės sūrį, pilti grietinėlę, išplakti elektriniu plakikliu, dėti pistacijų kremą (arba ištirpintą baltąjį šokoladą), išmaišyti.
9.
Įdarą dėti tik tuomet, kai spurgos bus atvėsusios. Patogiausia į konditerinį švirkštą sudėti kremą ir įspausti į spurgas.