1. Mieles supilti į pašildytą pieną, suberti cukrų, palikti kol suputos (jei kepsite bandeles ne su saldžiais įdarais, cukraus kiekį galima mažinti, bet nebūtinai).
2. Dideliame dubenyje paplakti kiaušinius su žiupsneliu druskos, supilti mieles su pienu, aliejų, berti miltus, gerai išmaišyti šaukštu, kad tešla suliptų į vientisą masę.
3. Tešlą kildinti šaldytuve per naktį arba apie valandą kambario temperatūroje.
4. Po valandos imti pakilusią tešlą ir formuoti bandeles.
Lašinukų įdaras: vos pakepinti lašinukai su svogūnais. Į mažų išplotų paplotėlių viduriuką dedamas įdaras ir gerai užspaudomi krašteliai. Į skardą dedama siule į apačią.
Cinamono įdaras: iškočiotą tešlos lakštą patepti tipintu sviestu ir apiberti cinamonu bei cukrumi.
Suformuotas bandeles dar pakildiname apie 20 min. ir prieš kepimą aptepame kiaušinio plakiniu.
Kepame 200°C temperatūroje apie 15 - 20 min., kol gražiai pagelsta.