Autorius apie receptą:
Mėlynių uogienė pagal labai paprastą, bet senovišką, iš močiutės paveldėtą receptą. Man ji yra pati skaniausia tiesiog tokia paprasta, vien iš cukraus ir mėlynių
Mėlynių uogienė pagal labai paprastą, bet senovišką, iš močiutės paveldėtą receptą. Man ji yra pati skaniausia tiesiog tokia paprasta, vien iš cukraus ir mėlynių išvirta, bet galite ir paįdominti įdėdami vanilės, juodojo šokolado, cinamono ar kitų pagardinimų.
(...daugiau)(...mažiau)
Loreta
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas
mėlynių
900 gramų
cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Mėlynes švariai nuplauti ir atidžiai perrinkti, kad neliktų įsimaišiusių lapelių ar kotelių.
2.
Uogas berti į puodą (kuriame ruošiatės virti uogienę) sluoksniuojant su cukrumi. Palikti vėsioje vietoje pastovėti daugmaž parą, kad mėlynės išskirtų sulčių.
3.
Tada puodą su mėlynėmis užkaisti ir pamažu ant nedidelės ugnies užvirinti. Virti ant nedidelės kaitros apie 25 - 30 minučių (iki uogienė sutirštės), vis pamaišant mediniu šaukštu ir nugraibant susidarančias putas.
4.
Karštą uogienę supilstyti į švarius, iškaitintus stiklainius ir užsukti švariais, sandariais dangteliais. Stiklainius apversti ir palikti visiškai atvėsti.