Į ant nedidelės ugnies kaitinamą puodą su vandeniu dėkite kitą puodą ir jame sudėkite sviestą, medų bei cukrų ir maišydami kaitinkite apie 10 minučių, kol cukrus visiškai ištirps. Tada nuimkite nuo ugnies ir pamažu maišydami supilkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite. Masė turi būti kočiojames tešlos konsistencijos. Keigu gautųsi per skysta, įdėkite dar miltų, o jeigu dėdami miltus matote, kad kietumo pakanka, miltų dėkite mažiau (nes skiriasi ir kiaušinių dydis, ir miltų rūšys, tad taip nutinka). Kai masė atšals, padalinkite ją į 7 dalis lakštams. Šešias - tortui, o septintą, mažesnę - trupiniams. Gautas dalis iškočiokite ir neaštriu šlapiu peiliu "papjaustykite" įvairiomis kryptimis, bet neperpjaukite. Lakštus iškepkite 180 laipsnių orkaitėje, tik atsargiai - neperkepkite, nes tortas gausis sprangus.
Pasigaminkite kremą iš 1 litro riebios grietinės, 6 šaukštų cukraus pudros ir šaukštu citrinos sulčių.
Lakštus pertepkite gautu kremu ir dėkite vieną ant kito. Po to ištepkite ir šonus. Septintą lakštą sutrupinkite ir gautais trupiniais apibarstykite tortą. Papuoškite vynuogėmis, ar kitomis uogomis, grietinėlės gėlytėmis ar kitais priedais. Dėkite į šaldytuvą ir leiskite pastovėti bent per naktį.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)