Autorius apie receptą:
Kadangi vienas iš pačių populiariausių Užgavėnių patiekalų yra blynai - šiandien dalinuosi nauju blynų receptu. Šie blyneliai gali būti ir saldūs ir nesaldūs,
Kadangi vienas iš pačių populiariausių Užgavėnių patiekalų yra blynai - šiandien dalinuosi nauju blynų receptu. Šie blyneliai gali būti ir saldūs ir nesaldūs, priklausomai kokį užpilą jiems naudosite. Receptas iš žurnalo "Darbštuolė".
(...daugiau)(...mažiau)
Olga
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
260 gramų
manų kruopų
130 gramų
kvietinių miltų
600 mililitrų
vandens
1 šaukštas
cukraus
8 gramai
kepimo miltelių
4 gramai
sausų mielių
1 žiupsnelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vandenį pašildyti iki šiltumo (užlašinus ant rankos, turi jaustis šilumą, bet neturi deginti).
2.
Manų kruopas šluotele sumaišykite su miltais, kepimo milteliais bei cukrumi ir druska, supilkite šiltą vandenį ir užmaišykite vientisos konsistencijos tešlą. Įsukite mieles, uždenkite ir palikite 30 min pakilti.
3.
Pakilusią tešlą vėl išsukite šluotele, pilkite samtį į pakaitintą keptuvę ir kepkite blyną ant vidutinės ugnies, kol apačia gražiai parus, o viršus sutvirtės tiek, kad palietus pirštu, jis liktų sausas. Antros pusės kepti nereikia.