Autorius apie receptą:
Turint vyrą žveją atsitinka ir taip, kad žuvies būna namuose. Na gerai jau gerai, ne retai, o net ir dažnai. Vieną dieną kalbant su dėde, kuris labai mėgsta žvejoti, papasakojo,
Turint vyrą žveją atsitinka ir taip, kad žuvies būna namuose. Na gerai jau gerai, ne retai, o net ir dažnai. Vieną dieną kalbant su dėde, kuris labai mėgsta žvejoti, papasakojo, kad teta marinuoja ikrus ežero žuvų. Susidomėjau, paklausinėjau, užsirašiau (visada viską užsirašau, ypatingai receptus). Sulaukiau šventės savo virtuvėje, kai parnešė ir man mekšrų ikriukų.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
1 saujelė
ikrų
1 žiupsnelis
druskos
1 žiupsnelis
pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Užverdame vandenį. Sudedame ikrus ir maišome šaukštu, kol ikriukai atsiskirs nuo plėnės ir pabirs. Ikrai vandenyje apsiblanširuoja, pakeičia spalvą. Tada perkošiame.
2.
Pagardiname prieskoniais, sudedame į indelius. Statome į šaldytuvą kelioms dienos pasimarinuoti.