Autorius apie receptą:
Labai skanus, dailiai atrodantis ir gaivus desertas. Iš šio kiekio pagaminsite keturis nedidelius arba du didesnius desertinius indelius. Vietoje braškių galite naudoti ir kitas
Labai skanus, dailiai atrodantis ir gaivus desertas. Iš šio kiekio pagaminsite keturis nedidelius arba du didesnius desertinius indelius. Vietoje braškių galite naudoti ir kitas uogas ar šviežius/konservuotus vaisius. Jeigu norisi įvairiau, plaktą grietinėlę galite perpus maišyti su kremine varške ar maskarpone.
(...daugiau)(...mažiau)
Miglė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
180 gramų
sausainių
(selga ar kitų mėgiamų)
200 gramų
grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų
braškių
(ar kitų uogų, truputį pasmulkintų)
šiek tiek
mėtų
(šviežių lapelių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sausainius sumalti arba sutrinti iki trupinių.
2.
Grietinėlę standžiai išplakti. Jeigu mėgstate saldžiau, plakdami galite įdėti šiek tiek cukraus, bet man paprastai pakanka saldumo nuo sausainių.
3.
Tada pradėti sluoksniuoti desertą: į desertų indus dėti po šaukštą trupinukų, tada dėti plaktos grietinėlės, braškių, vėl sausainių trupinukų ir taip sluoksniuokite, kol užpildysite indelius. Virtų pabarstykite trupinukais ir papuoškite braškių gabaliukais bei šviežių mėtų lapeliais.
Labai skanu aš dar truputį į kremas įtarkavau citrinos žievelės, o ant sausainių sluoksnių dejau šaukštą vyšnių uogienės ( poskystes ) kadangi neturėjau šviežių uogų... Gavosi irgi puikiai ir skaniai ačiū už receptą ir idėja
ATSAKYTI
Ignui
2016-03-08 14:19
Geriau nekeiskite juo, nes jis labai greitai subliūkšta ir pavandenija (dėl savo sudėties su daug puriklių ir kitų cheminių priedų). O tikra plakta grietinėlė puikiai išlaikys standumą ir bus nepalyginamai geresnio skonio :-)
ATSAKYTI
jurga
2016-02-12 06:09
as viska darau su meduoliais
ATSAKYTI
Ignas
2015-09-29 20:10
O kas butu jeigu grietinele pakeitus tuo purskiamu kremu, kur buna purskiamas skardinese.
ATSAKYTI