Pasiruoškite 20×30 cm dydžio indą. Išklokite jį maistine plėvele. Ant dugno išdėliokite kvadratinius sausainius taip, kad kuo gražiau padengtų visą indo dugną.
Paruoškite mėlynių sluoksnį. Į nedidelį prikaistuvį suberkite mėlynes. Šiek tiek sutrinkite jas šakute. Suberkite cukrų, tarkuotą citrinos žievelę, supilkite citrinos sultis ir suberkite kukurūzų krakmolą. Viską labai gerai išmaišykite. Tuomet dėkite prikaistuvį ant vidutinio dydžio ugnies ir kaitinkite, kartais pamaišydami, kol masė užvirs. Sumažinkite ugnį ir virkite pora minučių, kol mėlynių masė šiek tiek sutirštės. Išjunkite ugnį ir atvėsinkite mėlynes iki kambario temperatūros. Tuomet dėkite indą su mėlynėmis į šaldytuvą ir visiškai atšaldykite.
Kai mėlynės yra atšalusios, paruoškite grietinėlės ir kondensuoto pieno sluoksnį. Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite grietinėlę iki standžių putų. Supilkite kondensuotą pieną, suberkite vanilinį cukrų ir lengvais judesiais išmaišykite iki vientisos masės. Nepermaišykite.
Supilkite paruoštą grietinėlės ir kondensuoto pieno ledų sluoksnį ant sausainių pagrindo. Ant viršaus paskleiskite mėlynių sluoksnį. Peiliu, šakute ar kitu įrankiu lengvai įmaišykite mėlynes į grietinėlės sluoksnį, taip sukurdami „marmurinį“ efektą.
Ant viršaus išdėliokite likusius kvadratinius sausainius, taip, kad jie kuo gražiau uždengtų visą ledų sluoksnį.
Indą su ledais dėkite į šaldymo kamerą. Palaikykite 8 -12 valandų. Tuomet išimkite ir greitai supjaustykite kvadratėliais (lengviausia tai padaryti pagal sausainio kraštines). Patiekite ledų „sumuštinius“ nedelsdami.
Skanaus!