Autorius apie receptą:
Grikiai - puikus, sotus, sveikuoliškas maistas ir be galo skaniai dera su varške. Šis apkepas yra gana tradicinis patiekalas slavų šalyse, vadinamas Krupeniku. Skanaukite su
Grikiai - puikus, sotus, sveikuoliškas maistas ir be galo skaniai dera su varške. Šis apkepas yra gana tradicinis patiekalas slavų šalyse, vadinamas Krupeniku. Skanaukite su grietine, uogiene ar medumi!
(...daugiau)(...mažiau)
Ieva
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
300 gramų
varškės
1 stiklinė
grikių
150 gramų
grietinės
2 vienetai
kiaušinių
3 šaukštai
cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Stiklinę grikių išvirti su 2 stiklinėmis vandens ir žiupsneliu druskos. Grikius virti ant mažos ugnies apie 20 minučių, kol neliks vandens.
2.
Sumaišykite du trečdalius grietinės, varškę, cukrų ir kiaušinius iki vientisos masės. Atsargiai įmaišykite grikius. Sudėkite į kepimo formą ir viršų aptepkite likusia grietine.
3.
Kepkite iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 - 40 minučių, kol susiformuos auksinė plutelė.