1.
Pagaminkite plėštytą kiaulieną. Kiaulienos sprandinę ištrinkite alyvuogių aliejumi, tuomet – prieskonių mišiniu. Stenkitės, kad visas kiaulienos gabalas prieskoniais būtų pasidengęs kuo tolygiau. Dėkite į sandarų indą ir palikite šaldytuve marinuotis per naktį.
2.
Grilį įkaitinkite iki 110 ᵒC temperatūros. Paruoškite netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi). Ant deflektoriaus statykite karščiui atsparų kepimo indą (pavyzdžiui, iš folijos), į kurį nuvarvės riebalai.
3.
Griliui įkaitus, ant anglių dėkite porą rūkymo kaladėlių. Ant grotelių dėkite kiaulienos sprandinę. Rūkykite, palaikydami tolygią 110 ᵒC temperatūrą, kol vidinė sprandinės temperatūra pasieks 74 laipsnius. Priklausomai nuo mėsos gabalo dydžio (ir storumo), gali užtrukti apie 2,5 – 3,5 valandos.
4.
Kiaulienos sprandinę trumpam išimkite iš grilio ir kruopščiai suvyniokite į tris sluoksnius folijos. Nebūtinai, bet galite užpilti stikline obuolių sulčių ar tamsaus alaus (taip, kad neprabėgtų iš sandaraus folijos krepšelio).
5.
Padidinkite grilio temperatūrą iki 125 ᵒC, grąžinkite į foliją įsuktą kiaulienos sprandinę ant grotelių ir kepkite, kol vidinė temperatūra pasieks 97 ᵒC. Tai gali užtrukti dar apie 1-2 valandas, priklausomai nuo sprandinės gabalo dydžio.
6.
Išimkite iš grilio ir leiskite folijoje pastovėti apie pusę valandos. Tuomet išimkite mėsą į indą (skysčio iš folijos neišpilkite!) ir šakutėmis suplėšykite. Supilkite skystį iš folijos ir išmaišykite.
7.
Taip paruoštą plėšytą kiaulieną galite naudoti mėsainiams, dešrainiams, picai, o dalį – gamindami nachos pagal šį receptą.
8.
Apkepkite nachos. Į žemą kepimo skardą paskleiskite kukurūzų traškučius (nachos). Ant viršaus klokite sluoksnį plėšytos kiaulienos, aptepkite barbekiu padažu. Užberkite plonais griežinėliais pjaustytus raudonųjų svogūnų pusžiedžius. Užberkite tarkuoto čederio sūrio ir šiek tiek tarkuotos mocarelos.
9.
Grąžinkite skardelę į grilį arba orkaitę, įkaitintą iki 200 ᵒC temperatūros. Kepkite apie 10 minučių, kol sūris gardžiai išsilydys.
10.
Kol nachos kepa, paruoškite padažą. Visus jam skirtus ingredientus gerai išmaišykite.
11.
Pagardinkite. Ant apkeptų kukurūzų traškučių išdėliokite perpus perpjautus vyšninius pomidorus. Avokadą sutrinkite su žaliosios citrinos sultimis ir dėkite ant viršaus. Taip pat ant viršaus užpilkite kelis šaukštus paruošto padažo.
12.
Patiekite, papuošę žaliosios citrinos skiltelėmis ir šviežių kalendrų lapeliais. Ragaukite nedelsiant, kol sūris dar šiltas.