Pomidorus pusei minutės sudėti į verdantį vandenį. Išgriebti, perlieti šaltu vandeniu, nulupti odeles, supjaustyti į keturias dalis ir išimti sėklalizdžius. Sėklalizdžius šiek tiek pasūdyti ir sudėti į sietą, kad išsiskirtų sultys. Pomidorų ketvirčius smulkiai supjaustyti (kubeliais arba juostelėmis). Svogūną ir česnaką nulupti, susmulkinti. Imbierus nuskusti, labai smulkiai supjaustyti. Citrinžolę perpjauti pusiau išilgai, kruopščiai nuplauti šiltu vandeniu, kaip ir žaliųjų citrinų lapelius. Alyvuogių aliejų įkaitinti keptuvėje, pakepinti svogūną, kol taps skaidrus. Suberti česnaką, imbierus. Jei norima - susmulkintą aitriąją papriką. Dar šiek tiek pakepinti. Sudėkite pomidorus, citrinžolę ir citrinos lapelius arba žievelę, pakaitinti penkias minutes. Pagadinkite druska, žiupsneliu cukraus. Nuimtą nuo viryklės padažą pusę valandos palikite pastovėti. Tada išgriebkite citrinžolę ir citrinų lapelius. Krevetes išlukštenkite iki uodegos, įpjauti apatinę krevečių dalį ir išimti juodos spalvos turinį. Krevetes pabarstyti druska, pipirais. Keptuvėje įkaitinti saulėgrąžų aliejų ir apkepinti jas iš abiejų pusių po dvi minutes. Sudėkite padažą į dubenėlius (sultis atskirai), o aplinkui krevetes. Puošti petražolių arba bazilikų lapeliais. Skaniausios - ką tik iškeptos krevetės, tačiau galima jas paruošti svečiams dar neatėjus ir patiekti kambario temperatūros.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)