Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Grybai, 1 kilogramas
Druska, truputį
PARUOŠIMO BŪDAS:
Marinatui paruošti reikės: 300ml vandens, 100 ml acto, 1 šaukštelis druskos, 3 lauro lapeliai, 10 kvapniųjų pipirų, česnako skiltelė.
Grybus išvalykite, nuplaukite ir 10 min. pavirkite pasūdytame vandenyje. Verdant graibykite putas. Grybus išgriebkite ir sudėkite į stiklainius, užpilkite marinatu. Stiklainius sudėkite į verdančio pasūdyto (kad būtų aukštesnė nei 100 laipsnių temperatūra, 1L vandens, 400g druskos) vandens puodą ir kaitinkite su uždėtais (neuždarytais) dangteliais 20 min. Po to užsukite dangtelius.
Turiu paprastesnį grybų marinavimo variantą:
Nuvalytus grybus išvirti (apie 15min.), nupilti vandenį, perplauti šaltu vandeniu, tada užpilti marinatu, t.y. 1 litras vandens, 2 šaukštai druskos, 4 šaukštai cukraus, 8šaukštai acto, lauro lapų, maltų pipirų, krapų lazdelių, česnako(pabaigoje). Su marinatu ant mažos ugnies kaitinti 20 minučių, sukrėsti į sterilius stiklainius ir užvakuoti vienkartiniais dangteliais. Lakyti rūsyje ant žemės (cemento)
ATSAKYTI