Baklažanus nuplauti, supjaustyti riekelėmis ir pamerkti į gerokai pasūdytą vandenį 5 minutėms. Paskui išgriebti, gerai nuspausti, kad nutekėtų sultys bei išbėgtų kartumas ir kepti įkaitintame aliejuje. Iškepusius apibarstyti druska ir pipirais. Petažolės susmulkinti. Citriną supjaustyti plonais pusžiedžiais. Į iškaitintus stiklainius sluoksniuoti keptus baklažanus, petražolės ir citriną. Užpilti likusiu aliejumi.
Stiklainius pridengi dangteliais ir pasterizuoti puode su verdančiu vandeniu (1 l stiklainius – 40 min, 0,75 l – 30 min, 0,5 l – 20 min.). Paskui užsukti stiklainius, apversti žemyn dangteliais
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)