Autorius apie receptą:
Daugybė aliejų ir acto variacijų duoda mums beribes galimybes paprastam salotų padažui, ir kaskart padažas pakeis skonį. Dar didesnes galimybes suteiks priedai - truputis
Daugybė aliejų ir acto variacijų duoda mums beribes galimybes paprastam salotų padažui, ir kaskart padažas pakeis skonį. Dar didesnes galimybes suteiks priedai - truputis medaus, smulkiai pjaustytas svogūnas, žiupsnelis kario miltelių... Dažnai kyla klausimas, kiek pilti acto ir kiek aliejaus. Mano manymu, griežta taisyklė čia nelabai reikalinga ir kiekvienas mes turime prisiderinti kiekį prie savo skonio ir prie naudojamo acto skonio, pavyzdžiui, obuolių actas mano skoniui yra kur kas stipresnis, nei balzamiko actas, o ir tai dar gali keistis nuo gamintojo, todėl aš pasikliauju savo gomuriu ir kai padažas yra kiek per aštrus, įpilu dar šaukštėlį aliejaus. Aštrumą gali numti ir truputis medaus ar cukraus.
(...daugiau)(...mažiau)Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 šaukštai
aliejaus
2 šaukštai
acto
1 šaukštelis
garstyčių
šiek tiek
druskos
šiek tiek
pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Imkite nedidelį užsukamą stiklainiuką, sudėkite visus produktus, užsukite ir purtykite, kol produktai gerai susimaišys ir taps lengvai kreminės konsistencijos.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"