Autorius apie receptą:
Pavasaris man asocijuojasi su žydinčia pienių pieva. O kodėl gi nepasikvietus pienių į savo virtuvę? Kodėl gi nepasigaminus pienių medaus? Tai puikus duetas su arbata. Pienes
Pavasaris man asocijuojasi su žydinčia pienių pieva. O kodėl gi nepasikvietus pienių į savo virtuvę? Kodėl gi nepasigaminus pienių medaus? Tai puikus duetas su arbata. Pienes rinkitės laukuose, atokiau nuo kelio, neužterštose vietose. Prieš keletą metų radau receptą interneto platybėse, tik šį kartą aš padidinau pienių kiekį. Viriau iš 2 normų, nes 1 normos pasirodė per mažai. iš 2 normų paruošiau beveik 2,5 l medaus.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
2 kilogramai
cukraus
2 litrai
vandens
800 gramų
pienių
(žiedų)
2 vienetai
citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pienių žiedelius be kotelių (koteliai turi baltų "sulčių", nuo kurių medus gali apkarsti) perlieti šaltu vandeniu, nupilti vandenį ir pienes dėti į puodą.
2.
Atskirai užvirinti 2 litrus vandens ir pilti ant pienių. Užkaisti ir nuo užvirimo virti 15 min. Nukošti, reikės nukošto skysčio.
3.
Į nuovirą suberti cukrų, gerai išmaišyti. Užkaisti ir virti apie 1 valandą. Pabaigoje įspausti citrinų sultis ir įtarkuoti žievelę. Pakaitinti dar apie 5 min.
4.
Išpilstyti į švarius stiklainius ir sandariai užsukti.