Šermukšnių uogienė

AUTORIUS:
Janina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 79)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 79)
Šermukšnių uogienė
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Uogienę pagal tokį receptą virdavo močiutė ir būtent toks šermukšnių paruošimas man pats skaniausias - jie nebūna nei aitrūs, nei sutraukiantys burnos, o labai labai Uogienę pagal tokį receptą virdavo močiutė ir būtent toks šermukšnių paruošimas man pats skaniausias - jie nebūna nei aitrūs, nei sutraukiantys burnos, o labai labai skanūs! Valgom ją su blyneliais, įsidėję porą šaukštelių į karštą vandenį daromės arbatą, man skanu pagardinti ja košę ir na tikrai labai gardi ši uogienė. (...daugiau) Janina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai šermukšnių uogų
1.5 kilogramo cukraus
500 mililitrų vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Idealu uogas šermukšnių uogienei rinkti po pirmųjų šalnų, nes pašalusios jos praranda kartumą. Jeigu renkate anksčiau, tada nuplautas ir nusausintas uogas pirmiausia keletą dienų palaikykite šaldiklyje, o tada atitirpinkite ir iš jų virkite uogienę.
2.
Uogas supilkite į didesnį puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir kaitinkite iki vanduo užvirs. Tada vandenį nupilkite, vėl uogas užpilkite šaltu vandeniu ir dar kartą pakaitinkite iki užvirimo. Pakartokite tą patį dar vieną kartą (iš viso užvirinti-nupilti reikia 3 kartus). Vanduo ištraukia uogų kartumą, nes jame ištirpsta dalis rauginių medžiagų. Po paskutinio užvirinimo uogas perliekite šaltu vandeniu, o tada supilkite į kiaurasamtį, jog nuvarvėtų.
3.
Iš cukraus ir vandens išvirkite sirupą ir jį atvėsinkite. Sirupu užpilkite nuvarvintas uogas ir palikite pastovėti parai.
4.
Tada uogas su visu sirupu dėkite ant nedidelės ugnies ir kaitinkite iki pradės virti. Nuo užvirimo vis pamaišydami pavirkite apie 15-20 minučių iki uogienė bus norimo tirštumo, nugraibydami putas, jeigu jų verdant atsiranda.
5.
Karštą uogienę supilstykite į švarius, iškaitintus stiklainius ir užsukite karštu vandeniu nuplikytais dangteliais. Stiklainius apverskite dangteliais žemyn ir palikite visiškai atvėsti.
AUTORIUS: Janina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Gerda
2021-10-10 20:16
Spalva šermukšnių uogienės tai ne itin apetitiškai atrodo. Ji visai negraži. Tikiuosi bent skani bus. Bet taip tai visiškai neatitinka to kas nuotraukoje prie recepto. Neadekvatu. ATSAKYTI
Kepėja
2021-10-16 15:12
Dariau pagal šį receptą, tai uogienė išėjo beveik tokia pat, kaip nuotraukoje. Ir spalva graži. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital