Autorius apie receptą:
Uogienę pagal tokį receptą virdavo močiutė ir būtent toks šermukšnių paruošimas man pats skaniausias - jie nebūna nei aitrūs, nei sutraukiantys burnos, o labai labai
Uogienę pagal tokį receptą virdavo močiutė ir būtent toks šermukšnių paruošimas man pats skaniausias - jie nebūna nei aitrūs, nei sutraukiantys burnos, o labai labai skanūs! Valgom ją su blyneliais, įsidėję porą šaukštelių į karštą vandenį daromės arbatą, man skanu pagardinti ja košę ir na tikrai labai gardi ši uogienė.
(...daugiau)(...mažiau)
Janina
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai
šermukšnių uogų
1.5 kilogramo
cukraus
500 mililitrų
vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Idealu uogas šermukšnių uogienei rinkti po pirmųjų šalnų, nes pašalusios jos praranda kartumą. Jeigu renkate anksčiau, tada nuplautas ir nusausintas uogas pirmiausia keletą dienų palaikykite šaldiklyje, o tada atitirpinkite ir iš jų virkite uogienę.
2.
Uogas supilkite į didesnį puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir kaitinkite iki vanduo užvirs. Tada vandenį nupilkite, vėl uogas užpilkite šaltu vandeniu ir dar kartą pakaitinkite iki užvirimo. Pakartokite tą patį dar vieną kartą (iš viso užvirinti-nupilti reikia 3 kartus). Vanduo ištraukia uogų kartumą, nes jame ištirpsta dalis rauginių medžiagų. Po paskutinio užvirinimo uogas perliekite šaltu vandeniu, o tada supilkite į kiaurasamtį, jog nuvarvėtų.
3.
Iš cukraus ir vandens išvirkite sirupą ir jį atvėsinkite. Sirupu užpilkite nuvarvintas uogas ir palikite pastovėti parai.
4.
Tada uogas su visu sirupu dėkite ant nedidelės ugnies ir kaitinkite iki pradės virti. Nuo užvirimo vis pamaišydami pavirkite apie 15-20 minučių iki uogienė bus norimo tirštumo, nugraibydami putas, jeigu jų verdant atsiranda.
5.
Karštą uogienę supilstykite į švarius, iškaitintus stiklainius ir užsukite karštu vandeniu nuplikytais dangteliais. Stiklainius apverskite dangteliais žemyn ir palikite visiškai atvėsti.
Spalva šermukšnių uogienės tai ne itin apetitiškai atrodo. Ji visai negraži. Tikiuosi bent skani bus. Bet taip tai visiškai neatitinka to kas nuotraukoje prie recepto. Neadekvatu.
ATSAKYTI
Kepėja
2021-10-16 15:12
Dariau pagal šį receptą, tai uogienė išėjo beveik tokia pat, kaip nuotraukoje. Ir spalva graži.
ATSAKYTI