Patiekalą geriausia gaminti gamtoje, lauže. Patiekalas ypač patinka žvejams ar piknikų mėgėjams.
Jeigu bulvės šviežios, jas tereikia švariai nuplauti, kitas nuskusti. Bulvė perpjaunama per pusę (jei didesnė, mažesnėmis dalimis). Abi dalys apibarstomos bulvių prieskoniais, druska, kmynais. Tarp bulvės puselių įdedama rūkytų lašinukų riekelė. Bulvė susukama į foliją dviem sluoksniais. Paruoštuos bulvės sumetamos į laužą su daug žarijų ir tomis žarijomis užkasamos. Kepama priklausomai nuo žarijų kiekio, apie pusė valandos. Jos turi paruduoti, bet nesudegti. Iškepusios išimamos iš laužo ir valgomos po 5 min.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)