Keptos bulvės folijoje, žarijose

AUTORIUS:
gaspadine.lt,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Keptos bulvės folijoje, žarijose
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas bulvių
50 gramų kmynų
100 gramų kiaulienos lašinių
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Patiekalą geriausia gaminti gamtoje, lauže. Patiekalas ypač patinka žvejams ar piknikų mėgėjams.

Jeigu bulvės šviežios, jas tereikia švariai nuplauti, kitas nuskusti. Bulvė perpjaunama per pusę (jei didesnė, mažesnėmis dalimis). Abi dalys apibarstomos bulvių prieskoniais, druska, kmynais. Tarp bulvės puselių įdedama rūkytų lašinukų riekelė. Bulvė susukama į foliją dviem sluoksniais. Paruoštuos bulvės sumetamos į laužą su daug žarijų ir tomis žarijomis užkasamos. Kepama priklausomai nuo žarijų kiekio, apie pusė valandos. Jos turi paruduoti, bet nesudegti. Iškepusios išimamos iš laužo ir valgomos po 5 min.
AUTORIUS: Tomas
Skaityti komentarus
Spausdinti
Raktažodžiai: Grilyje, lauže
Komentarai (12)
marius112
2012-05-02 17:29
geras buves! :-D %-) ATSAKYTI
joniukas
2010-11-19 21:35
liuxas! uzskaitau ATSAKYTI
Rima
2010-05-12 13:03
niam niam kaip skanu, vel prisiminiau vaikyste, kaip mazi vaikai kepdavomes bulves lauze :super: ATSAKYTI
bulbinis
2010-04-13 17:56
juoa, tai labai skanu gamtoje iskepti lauze.Mes dar darome taip.:nuskutame bulves, per puse perpjauname, iskuobeme viduriuka is abieju puse( geriau butu is didesniu bulviu) ir idedame supjaustytu rukytu lasinuku.Dailiai kaip kiausini vel abi puses i buvusios bulves sugniauziam ir ivyniojam i folija, o po to dedame i lauzo zarijas, apdedame jas ir laukiam kol paruduos folija mazdaug apie20/15min. Sis patiekalas vadinamas "vienuoliu kukelis" Labai skanu! Pabandykit, tikrai puikus uzkandis gamtoje ir labai tinka prie alaus. Skanaus! ATSAKYTI
javas
2010-02-25 17:04
Bulves folijoje galima issikepti ir namie -orkaiteje .Labai skanu - pabandykit. As vidutinio dydzio bulves nuskutu , nuplaunu ir nusausinu.Tada apiberiu vegeta ir apvynioju plonomis rukytu lasinuku juostelemis. Sandariai ivynioju i folija .Kepti reikia ikaitintoj orkaiteje (apie 200c) apie valanda. :super: ATSAKYTI
dita
2010-02-25 14:13
Dažnai gamtoje ruošiam šias bulves, jei yra bulvių, šašlykų ir kito maisto niekas nebenori. Skaniausiai iškepa, jei iki pusiaunakčio kūrenam didelį laužą, o ryte atsiranda vienas didvyris, kuris sumeta bulves į pelenus. ATSAKYTI
beja
2010-02-07 09:47
laabai skanu prie toki bulviu kastinis pabandykit :super: ATSAKYTI
niukas
2009-08-19 22:49
ir is vis visa ta reikala galima supjaustyt kubeliais,morkyte dadet,surio ir ko tik yra atliekamo saldytuve. dar zirniuku ,pomidoriuka,rauginta agurkeli. kuo storiau folijos.20-30min zarijose ir skanaus :super: ATSAKYTI
Erika
2009-07-01 23:51
:super: ismeginsiu jau sy sestadieni:) aciu ;-) ATSAKYTI
Lijundra
2009-02-12 23:47
Gerai, kai saulė patekės... o:-) ATSAKYTI
Tomėns
2009-02-12 23:05
OOOU JE! Jau 10 metų neragavęs.. Super patiekalas, lauksiu vasaros ir gaminsiu. Siunčiuosi sau pdf :super: :-p :-D ATSAKYTI
Lijundra
2009-01-02 20:55
Neapsakomai skanu gamtoje.. Mmmm prisiminus, seilės kaupiasi :D pirmakart paragavus negalėjau patikėt, kad paprastos bulvės (su lašinukais) folijoje gali būti tokios skanios ir tirpstančios burnoje. Bingo! Gamtoje nieko geriau nesugalvosi :) žinoma, šašlykiukai ima viršu, bet šioms bulvėms drąsiai teikčiau prioritetą (: 10 balų nemirksint :D ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital