Smulkiais kubeliais supjaustyti morkas, salierus ir papriką. Keptuvėje įkaitinti 2 valg. šaukštus aliejaus, sudėti morkas ir pakepinti 3 minutes.
Sudėti salierus ir papriką, kepti nuolatos maišant dar 5 minutes. Baigus kepti daržoves ataušinti.
Makaronus virti vandenyje 4 minutes (arba tiek laiko, kiek nurodyta ant pakuotės). Išvirus įdėti į šaltą vandenį, o tada nukošti.
Į atšaldyto suktinukų tešlos lapo kampą įstrižai padėti 2 arbat. šaukštelius keptų daržovių, tiek pat stiklinių makaronų, susukti tešlos kampu į vidų iki vidurio, sudėti kraštus be įdaro į vidų, ir susukti iki galo. Kraštus sulipdyti suplaktu kiaušiniu.
Įkaitinti aliejų iki 170 °C, įdėti suktinukus, kepti ~4 minutes iki kol apskrus iš visų pusių, kartais perverčiant suktinukus mentele ant kitos pusės. Išėmus suktinukus iš aliejaus padėti ant popierinio rankšluoščio ar servetėlės, kad susigertų aliejaus perteklius.
Padažui smulkiai sukapoti čili pipirus, česnaką, kalendras ir svogūnų laiškus. Įmaišyti į jogurtą, įpilti žuvų ar sojos padažą ir dar kartą išmaišyti.
Padažą patiekti prie keptų suktinukų.
Skanaus!