Autorius apie receptą:
Šiuos kepinukus užmačiau jau praėjusiais metais, bet pagaminau tik dabar... Nežinau, kur bėda, bet lukštas sunkiai luposi nuo kepinio, nors turėjo būti graži forma. Žodžiu,
Šiuos kepinukus užmačiau jau praėjusiais metais, bet pagaminau tik dabar... Nežinau, kur bėda, bet lukštas sunkiai luposi nuo kepinio, nors turėjo būti graži forma. Žodžiu, jeigu norite per šventes nustebinti smaližius nedideliais desertukais - keksiukais, tai prisikaupkite kiaušinio lukštų, juos paruoškite, gerai išvirinkite ir tada jau pilkite tešlą ir kepkite.
(...daugiau)(...mažiau)Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 14
200 gramų
juodojo šokolado
3 vienetai
kiaušinių
125 gramai
miltų
125 gramai
sviesto
100 gramų
cukraus
3 šaukštai
kakavos
1 šaukštas
aliejaus
1 žiupsnelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į švarius (išvirintus) kiaušinio lukštus įpilti šiek tiek aliejaus ir su mažu teptuku ištepti kiaušinio vidines sieneles.
2.
Kiaušinio lukštus sudėti į keksiukų kepimo indukus ir apvinioti folija, kad lukštai stovėtų ir nevirstų.
3.
Šokoladą su sviestu ištirpinti garų vonelėje.
4.
Kiaušinius išplakti su cukrumi.
5.
Miltus, kakavą ir druską sumaišyti. Suberti miltų masę į plaktus kiaušinius, supilti ištirpintą šokoladą ir gerai išmaišyti.
6.
Atsargiai pripildyti kiaušinio lukštus 2/3 kiaušinio tūrio ir kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 min.