1.
Karpio filė išpjaunami šonkauliai, kurie užmarinuojami su smulkintomis petražolėmis, alyvuogių aliejumi ir smulkintais česnakais, marinuojama apie 1 valandą.
2.
Užmarinuota karpio filė kepama įkaitintoje keptuvėje apie 3-5 minutes, baigus kepti, pasūdoma.
3.
Likusios karpio dalys sudedamos į puodą, užpilamos 500 ml vandens, įdedama svogūno, poro žaliosios dalies, morkos, česnako, petražolių ir verdama 5 minutes. Po 5 minučių išimamos karpio dalys, atvėsinama ir išimamos ašakos.
4.
Į šiltą karpio mėsą sudedamas sviestas, gerai išmaišoma, pasūdoma ir masė atvėsinama.
5.
Iš atvėsintos masės formuojamos apvalios spurgutės. Jos apvoliojamos kiaušinio plakinyje, tuomet džiūvėsėliuose. Pakartotinai apvoliojama kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.
6.
Paruoštos spurgytės kepamos iki 160 C laipsnių įkaitintame aliejuje 1 minutę, iškeptos nusausinamos nuo aliejaus.
7.
Padažui nugarinamas žuvies sultinys iki 100 g, po to dedamos citrinos sultys ir šaltas sviestas, nuolat maišoma. Baigus sukti padažą, gardinama druska.
8.
Daržovės nevalytos pašlakstomos alyvuogių aliejumi ir kepamos orkaitėje 200 temperatūroje. Paprika išimama iš orkaitės po 10 minučių, porai po 15 minučių, svogūnai po 20 minučių, morkos po 25 minučių.
9.
Išimtos daržovės supjaustomos norimo dydžio ir prieš tiekiant pakepinamos 2-3 minutes, įpylus citrinų sulčių ir sudėjus smulkintas petražoles, gardinamos druska.
10.
Viskas dailiai sudėliojama į lėkštę ir įpilamas padažas, dekoruojame petražolių lapeliais,
krapų aliejumi.