1.
Inde išmaišyti džiovintus vaisius, nuo apelsinų nutarkuotas žieveles, išspaustas sultis, ir viskį. Palikite brinkti per naktį. (visi namai labai pakvimpa).
2.
Skardą išklokite kepimo popieriumi.
Cukrų išsukite su ištirpintu sviestu ir vanile, įmaišykite plaktus kiaušinius. Kitame inde išmaišykite miltus, maltus migdolus 80 g., prieskonius ir įsukite į sviesto masę.
3.
Į tešlą įmaišykite sveikus migdolus, išmirkusius vaisius. Sukrėskite į skardą, paviršių išlyginkite.
4.
Kepkite 160°C. temp. orkaitėje iki 1,5 val. Karštį sumažinkite iki 140 °C. temp. ir kepkite dar 30min.
Išėmus iš orkaitės atvėsinkite, sulaistykite viskiu.
Skaniausias bent per naktį pastovėjęs šaldytuve.
Labai jau kalėdiškas ir aromatingas kepinys.