Kalafiorai džiūvėsėliuose - paprasta, greita ir nostalgiškai skanu!
AUTORIUS:
Anželika Stančikienė
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 28)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 28)
Autorius apie receptą:
Labai paprasta ir be galo skanu, taip paruoštus kalafiorys galima valgyti tiesiog vienus! Jau gal 10 metų tik taip ir darau.
Labai paprasta ir be galo skanu, taip paruoštus kalafiorys galima valgyti tiesiog vienus! Jau gal 10 metų tik taip ir darau.
Anželika Stančikienė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas
žiedinių kopūstų
2 vienetai
kiaušinių
1 stiklinė
maltų džiūvėsėlių
šiek tiek
miltų
šiek tiek
druskos
Kepimui:
šiek tiek
aliejaus
(arba sviesto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Žiedinį kopūstą suskirstyti žiedynais ir juos keletą minučių apvirti pasūdytame vandenyje (virti trumpai, vos porą minučių ar panašiai, jog nepervirtų). Nusunkti. Aš dar kartais išvirtus apibarstau tokiu universaliu prieskonių mišiniu be druskos, bet tas nebūtina.
2.
Kai žiediniai kopūstai atvės, kiekvieną žiedą voliojame miltuose, tada - lengvai paplaktame kiaušinyje, o tada - džiūvėsėliuose.
3.
Kepame įkaitintame aliejuje arba svieste, kol apskrus iš visų pusių.
4.
Pateikiant galima dar pabarstyti tarkuotu sūriu (pvz. Džiugu) arba valgyti su padažu (man labai patinka majonezas +pomidorų padažas + česnakas).
O orkaitėj kaip kept ir kokioj temperatūroj?
ATSAKYTI
Ona
2020-03-20 15:31
Orkaitėje nebandžiau, bet bandyčiau apšlakstyti trupučiu aliejaus (kad to specifinio traškumo būtų) ir kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje, kol pradės skrusti :)
ATSAKYTI