1.
Trapios tešlos krepšeliui paruošti: elektriniu kombainu arba rankomis sumaišykite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, cukraus pudrą ir druską, tik kol ingredientai susimaišys.
2.
Įsijokite miltus, kakavos miltelius ir greitai sumaišykite iki trupinių.
3.
Įmaišykite kiaušinį, suformuokite tešlą ir palaikykite šaldytuve apie 20 min.
4.
Kepimo formą patepkite sviestu. Iškočiokite tešlą tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir įtieskite į formą arba tiesiog įlipdykite tešlą rankomis. Subadykite šakute ir palaikykite šaldytuve dar apie 30–60 minučių.
5.
Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Atvėsinkite.
6.
Įdarui pagaminti: trešnes perpjaukite per pusę ir pašalinkite kauliukus. Atidėkite.
7.
Varškę ištrinkite su cukrumi, kiaušiniu ir vanilės pasta. Įmaišykite kukurūzų krakmolą.
8.
Paskleiskite varškės įdarą ant trapios tešlos pagrindo. Išdėliokite per pusę perpjautas trešnes ir šilauoges.
9.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Atvėsinkite ir skanaukite!