Marinara padažui susmulkinti česnako skilteles ir kartu su aliejumi pakepinti puode apie 8 min., kol česnakai įgaus auksinį atspalvį.
Pakepinus česnaką į tą patį puodą sudėti su sultimis sutrintus pomidorus, susmulkintą baziliką, druską bei pipirus ir ant nedidelės ugnies patroškinti apie 30 min.
Įkaitinti keptuvėje alyvuogių aliejų ir apie 10 min. pakepinti jame grybus su susmulkintu svogūnu, išspaustu česnaku, raudonosios paprikos milteliais bei raudonėliais.
Tuomet sudėti jautienos faršą ir kepinti, kol mėsa nebebus raudona.
Pakepinus mėsą kartu sudėti trečdalį marinara padažo ir sumažinus ugnį patroškinti apie 7 min.
Viską pagardinti druska bei pipirais.
Atskirame inde sumaišyti susmulkintus špinatus, sutarkuotą rikota ir sutarkuotą parmezano sūrį.
Kepimo indo dugną pašlakstyti marinara padažu, dėti lazanijos lakštą, grybų bei jautienos faršo mišinį, pašlakstyti marinara padažu, dėti lazanijos lakštą, špinatų ir sūrių mišinį ir taip kartoti, kol bus sudėti visi lazanijos lakštai ir įdarai.
Viską apšlakstyti likusiu marinara padažu ir apibarstyti smulkintu mocarela sūriu.
Viską uždengti folija ir kepti apie 30 min. 220 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje.
Tuomet atidengti foliją ir dar kepti apie 10 min.
Iškepus palikti apie 10 min., kad atvėstų, supjaustyti, sudėti į lėkštes ir patiekti.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)