Autorius apie receptą:
Ispanijoje mėsa, keptos bulvės ar fideua patiekiama su labai skaniu česnakiniu padažu - Aioli. Dažniausiai šis padažas daromas su žaliu kiaušiniu. Bet, kadangi aš dabar
Ispanijoje mėsa, keptos bulvės ar fideua patiekiama su labai skaniu česnakiniu padažu - Aioli. Dažniausiai šis padažas daromas su žaliu kiaušiniu. Bet, kadangi aš dabar negaliu jų valgyti, nes laukiuosi, mano vyras karts nuo karto pagamina man variantą su pienu. Jis ne toks gardus, kaip originalus padažas, bet kai labai norisi, man tinka ir šis.
(...daugiau)(...mažiau)Daiva
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Viską šiek tiek išplakti elektriniu trintuvu, tada po truputį pilti aliejų ir plakti nenustojant. Iš pradžių nepakeliant blenderio nuo dugno, kol padažas pradės tirštėti. Tada atsargiai pakilnoti aukštyn - žemyn.
3.
Man šis padažas skaniausias su keptomis bulvėmis ar paprasčiausiai užtepus ant šviežios traškios baltos duonos.
Čia kažkas negerai su proporcijomis pieno ir aliejaus, be to aliejų reikia naudoti tik alyvuogių.
ATSAKYTI
Akvilė
2020-11-27 19:52
Viskas gavosi puikiai! Tik česnako daugiau norėjosi. P.S. sočiai gavosi iš pusės kiekių. Ačiū!
ATSAKYTI
Albertinas
2020-04-16 18:11
nieko nesigauna , kaip visada. Gavosi pienas riebus su cesnaku.
ATSAKYTI
Stase
2018-02-06 12:20
Bandziau daryti ,pienas su cesnaku greitai sutirstejo, bet pilant alieju eme skysteti ir turis mazeti, kol toliau plakant virto skysciu...ka dariau netaip?
ATSAKYTI
Laura
2018-02-06 12:24
Yra keli svarbūs momentai darant šį padažą (tie patys principai galioja gaminant bet kokį naminį majonezo tipo padažą):
- indas, kuriame gaminsite, turi būti tik truputėlį platesnis už rankinio trintuvo (blenderio) galvą. Tas labai svarbus, jeigu imsite platesnį indą, dažnai neišsiplaks.
- aliejų, ypač iš pradžių, reikia pilti labai labai lėtai, plonyte srovele, nes pilant per greitai, jis nespėja virsti emulsija, t.y. įgauti majonezinės konsistencijos
- plakite būtinai blenderiu, bet ne mikseriu. Arba galima plakti rankine šluotele, bet tada daaaaaug ilgiau viskas užtrunka
ATSAKYTI
Laima
2018-01-28 21:08
O tai kaip daromas originalas, su kiaušiniu?
ATSAKYTI
Vaida
2018-01-28 22:24
Gaminimo principas toks pat, tik vietoje pieno imamas žalias kiaušinis ir aliejaus truputį mažiau (1 kiaušiniui apie 1 stiklinė aliejaus). Na ir česnako šiaip į alioli daugiau dedama, ne 1, o kokios 4 skiltelės bei dar 1-2 šaukštų citrinos sulčių. Eiga tokia pati - pradžioje kiaušinis blenderiu trumpai suplakamas su česnaku ir citrinos sultumis, o tada pamažu pilamas aliejus toliau plakant. Tik svarbu majonezo plakimui indą naudoti neplatų, t.y. tik truputį platesnį už blenderio galvą, nes kitaip gali nesusiplakti.
ATSAKYTI