1.
Biskvitui persijoti miltus.
2.
Viena sijotų miltų dalis 100 g skirta bus šviesiam biskvitui.
3.
Kitą miltų dalį 75 g sumaišyti su kakava, cinamonu, muskatu.
4.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, kol masė patrigubės, taps tvirtesnė. Įmaišome šviesų džemą. Masę padalinti pusiau.
5.
Į vieną dalį atsargiai įmaišome miltus. Į kitą kiaušinio plakinio dalį įmaišome tamsaus biskvito miltų mišinį su kakava. Sudėti biskvito tešlas į skirtingas kepimo formas.
6.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels apie 30 min.
7.
Iškeptus biskvitus atvėsinti. Geriau, jei jie pastovėtų bent 8 val. Kakavinį biskvitą perpjauti pusiau. Šviesaus biskvito nepjausčiau.
8.
Griliažui suberti cukrų į puodą. Kaitinti ant lėtos ugnies tol, kol jis ištirps ir pasidarys sodrios gintaro spalvos. Į ištirpusį cukrų suberti pakepintus riešutus ir greitai įmaišyti į cukraus masę. Patiesti griliažą ant kepimo popieriaus. Būtina viską daryti labai greitai, nes masė su riešutais žaibiškai stingsta bei atsargumo reikia, nes masė yra labai karšta.
9.
Atvėsus ir sustingus griliažui, jį susmulkinti.
10.
Kremui produktai turi būti kambario temperatūros. Sviestą su vaniliniu cukrumi išplakti iki puraus baltumo. Įmaišyti po truputį kondensuota saldintą pieną. Dalį kremo, apie 150 g atidėti aptepimui.
11.
Sirupui sumaišau vandenį su cukrumi, romo aromatu, citrinos rūgštimi.
12.
Torto surinkimas. Biskvitus drėkinu sirupu. Ant kakavinio sudrėkinto biskvito tolygiai dėti kremo, šiek tiek smulkinto griliažo. Ant viršaus dėti baltą biskvitą ir kartoti kremo, bei griliažo sluoksnius ir uždėti likusį kakavinį biskvitą. Aptepti tortą atidėtu kremu ir apibarstyti likusiu griliažu.
13.
Tortą palaikyti šaldytuve per naktį, kad susistovėtų. Puošimas šį kartą labai vasariškas.