1.
Į dubenį dėti maltą mėsą, virtus ryžius, berti druską, išmaišyti. Iš paruoštos masės rankomis suformuoti norimo dydžio kukulius.⠀
2.
Morkas sutarkuoti burokine tarką, svogūną supjaustyti kubeliais, kopūstą susmulkinti.
3.
Į puodą įpilti aliejų ir pusę daržovių masės. Nustatyti vidutinę kaitrą, daržoves pamaišant kepti apie 1-2 minutes, kol šios susmegs. Tuomet užpilti stikline (maždaug 220 ml) sultinio.⠀
4.
Ant susmegusių daržovių sudėti suformuotus kukulius, uždėti likusias daržoves ir supilti likusį sultinį. Uždengti puodą dangčiu ir nuo tada, kai vanduo užvirs, troškinti apie 30 minučių.⠀
5.
Kai viskas išvirs, skystį nupilti į atskirą indą (jį reikės panaudoti padažui).
6.
Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti, berti miltus, pakepti iki kol pagels, tuomet supilti nupiltą skystį ir gerai išmaišyti, kad nesusidarytų gumulėlių.
7.
Padažui užvirus ir sutirštėjus, dėti pomidorų padažą, grietinę, išmaišyti ir dar pavirti iki minutės.
8.
Išvirusį padažą supilti ant kukulių ir daržovių. Gerai išmaišyti ir dar 1-2 minutes pavirti, kad padažas tolygiai pasiskirstytų.⠀